Hozzávalók:
Piskóta:
8 tojás, 8 kanál cukor, 3 kanál kakaó, 5 kanál liszt, 1 csipet só
A tojások fehérjét felverjük a fele cukorral, a másik felét pedig a másik fele cukorral. Ha kész fehérjehabhoz forgatjuk a sárgáját, majd a lisztet és kakaót is. Sütőpapíros kapcsos tortaformába töltjük és 160 fokon megsütjük. Várunk vele addig míg ki nem hűl, nehogy összeessen.
Krém:
1 liter cukrászhab alap, 4 púpozott kanál porcukor, 3 banán+ 1 a díszítéshez, 1 csomog vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 10 g vaj
A banánt felkarikázzuk a vajon megpároljuk. A habalapból elveszünk kb 1 dl-t és felöntjük vele a banánt. A pudingot is megfőzzük a tejben és kihűtjük mindkettőt. A habalapot felverjük a cukorral és mikor már félig jó hozzámixereljük a pudingot és banánt. Ha túl kemény adhatunk hozzá pici tejet.
A piskótalapot 4 felé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Hagyunk annyit amivel fel fogjuk díszíteni. Körbekenjük és körbedíszítjük. A közepét kirakjuk banánkarikákkal és egy csomag átlátszó zselatinból készült zselével.
Finom és egyszerű recept, szerintem bárkinek sikerülhet, jó sütögetést mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése