2014. szeptember 22., hétfő

Díszes kis mézeskalácsaim

mézeskalács szívek

  Sokáig nem volt türelmem a mézeskalács díszítéssel és glazúrozással bíbelődni, mert túl apró, túl sokat kell görnyedni felette és nem sikerült elkészíteni a megfelelő glazúrt hozzá. Ráadásul nem is igazán szeretem enni a mézeskalácsot.  Mindig csodálattal néztem azokat a művészeket akik ezt képesek csinálni. Sokszor megpróbálkoztam főleg karácsony előtt ezzel a díszítéssel, de aztán ez a lelkesedés mindig alább hagyott. Nem is sütök túl gyakran ilyen süteményt, de talán már egyre jobban megy és jobban is érdekel. A tökéletes mézeskalács receptet ami kellőképpen puha és formatartó mézeskalácsot és a glazúrt is Anikótól tanultam, fantasztikus recept mindkettő. A mézeskalács díszítés titka, hogy ne a mézeskalács felületén húzzuk a díszítőcsövet, hanem a levegőben tartva csorgassuk le, ami szép egyenletes csíkot fog húzni maga után. A gyakorlást ajánlom kezdetben valami papíron elkezdeni és ha már ott jól megy akkor megpróbálkozhatunk a kész mézeskalácson is gyakorolni. Nem mondom, hogy azonnal tökéletes mézeskalácsaink lesznek, de mindenképpen érdemes vele foglalkozni.

Ha szeretnél mézeskalács díszítést tanulni és karácsonyra alkotni ilyen finomságokat akkor jelentkezz nálam ezen az email címen cukorviragkurzus@citromail.hu .

http://www.facebook.com/sugarfantasie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése