Ezt a tortát most készítettem először. Valójába bounty szelet receptjéből készítettem. Egy linzerhez hasonló kakaós tészta kókuszos töltelékkel és vaníliás főzött krémmel a tetején csokoládéval bevonva a tetején. Én kicsit kidíszítettem zacskóból csíkokat húztam a csokiból. A rózsák körben csokoládé ganache-ból vannak. A receptjét a linkre kattintva megtalálod.
És most jöjjön a torta receptje:
Tészta:
350 g liszt, fél sütőpor, 200 g vaj vagy margarin, 2 kanál kakaó, 150 g porcukor, 5 kanál tej.
A hozzávalókat összegyúrjuk és1-2 órára hűtőbe rakjuk. Amíg dermed megfőzzük a sárga krémet.
Sárga krém::
300 ml tej, 4 tojássárgája, 50 g cukor, 15 g liszt, 150 g vaj
A tojást kikeverjük a liszttel és cukorral majd a tejjel felhjgítjuk. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt összekeverjük a kihabosított vajjal.
Kókusztöltelék:
4 tojásfehérje, 70g porcukor, 170g kókuszreszelék
A fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral és lassan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket.
Végül a lehűlt tésztát 2 részre osztjuk az egyiket kinyújtjuk és a tortakarikával kiszúrjuk majd belerakjuk a sütőpapírral kibélelt tortakarikába. Ennek a tetejére kenjük a kókuszos masszát. A tészta másik felét és a maradékot a kókuszmasszára reszeljük és elterítjük. 180 fokon 25 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt rákenjük a vajas krémet. A tetejét olvasztott csokoládéval lekenjük. Hűtőbe rakjuk és dermesszük pár órát. A széleit bármilyen krémmel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése