Piskóta:
4 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek 1/2 sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb.10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész Akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm és 160 fokon sütöm. 2 félbe osztva sütöm ki.
Habcsóklap:
3tojásfehérje, 150 g cukor
Ezt gőz fölött keményre verjük majd 60 fokon addig szárítjuk míg ki nem szárad.
Töltelék:
fél liter növényi tejszín vagy fél liter állati és 2 habfixáló, 350 g eper, ízlés szerint porcukor
A tejszínt felverjük a porcukorral.
Az egyik lapot megkenjük a tejszín felével, megrakjuk eperrel majd rárakjuk a habcsóklapot, utána jöhet a tejszín másik fele, eper és végül a másik lap.
Tejszínhabbal körbekenjük és díszíthetjük tejszínhabbal. A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt.
Na hát ez lenne az én új receptem, próbáljátok ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése